CASSIUS: Cassius 1999

CASSIUS
Cassius 1999
Virgin

Ranskan rynnistyksessä tanssimusiikkirintamalla ei näy rauhoittumisen merkkejä. Daft Punkin, Motorbassin ja Airin seuraksi maailman tanssikermaan ovat nyt yrittämässä Motorbassin Zdar ja muistaakseni Le Funk Mobissa vaikuttanut Boom Bass uudella Cassius -nimisellä combollaan. Bändi on viime aikoina tullut tutuksi ainakin MTV:llä vilkkaasti pyörineestä hienosta Cassius 99 -videosta.

Miksikään yhden hitin ihmeeksi Cassiusta ei kuitenkaan kannata tuomita. Vaikka levystä ei mitään vuosikymmenen klassikkoa varmasti tulekaan, on se sentään onnistunut välttämään kaksi tanssialbumeiden perisynneistä: ”Meillä-on-vain-tämä-yksi-biisi” -syndrooman ja monotonisuuden.

Cassius 1999 on monipuolinen ja hyväntuulinen tanssialbumi. Sinkkubiisin ohella (jonka remixin Donna Summer -sample on loistava) ilmiselviä hittejä ovat ainakin levyn kakkosraita Feeling For You ja Foxy Brown -tunnaria samplaava, Daft Punk -henkinen Foxxy. Mainioita biisejä ovat myös 80-luvun lopun New York -housesoundilla pelaava La Mouche, electroon viittaava Chase sekä Hey Babe, joka on niin lähellä Barry Whiteä kuin ranskalaiset ikinä voivat päästä.

Kokonaisuus on siis pääosin mainio.