CHARLIES: Jail Sessions

CHARLIES
Jail Sessions
Shadoks Music

2010-luvun ensimmäisellä puoliskolla on vinyyli-intoilijoiden intoiltavaksi tuupattu obskuuria kulttijytää joka puolelta planeettaa. Itsestään selvien jenkkien ja brittien lisäksi perulaisten, thaimaalaisten, norjalaisten tai barbadoslaisten hämyjen psykedeelisesti bluesahtavia esihevinauhoja on kaivettu päivänvaloon pölyisimmiltäkin unohduksen ullakoilta.

Charliesin vuosina 1969-70 nastolalaisessa, juoppoputkanakin toimineessa luukussa äänittämät demonauhoitukset vetävät jytäharrastajan kansallisylpeäksi. Lahtelaisbändin ennen julkaisemattomat äänitykset ovat globaalissa vertailussa kovimmasta päästä.

Huhut ovat kertoneet, että yhtye ei itse koskaan ollut tyytyväinen Love Recordsin aikoinaan (1970) julkaisemaan Buttocks-albumiin. Aiemmin olen ihmetellyt miksi, sillä levy on varsin verevää jyystöä. Jail Sessions selventää asiaa, sillä näillä oikealla tavalla ruttuisilla nauhoituksilla soittaa huomattavasti eläimellisempi rock’n’roll-peto. Yhteissoitto on julmaa, ja nauhalle on tarttunut fiilis korvia halkovasta volyymista. Yhdelletoista väännettyjen vahvistinten lisäksi bändisoitossa on jäljittelemättömän lihaksikas svengi, jollaista ei 45 vuotta myöhemminkään mikään tietokone osaa mallintaa. Lahdessa hipitkin oli koviksia.