CHRIS ISAAK: Beyond The Sun

CHRIS ISAAK
Beyond The Sun
Rhino

Viime vuonna näin Lontoossa Million Dollar Quartet -musikaalin. Se loi pikasilmäyksen rockin syntyyn sinä historiallisena hetkenä, jolloin Elvis Presley, Johnny Cash, Jerry Lee Lewis ja Carl Perkins osuivat samaan aikaan Sun-studioille. Tarinaltaan kesyn draaman nosti elämykseksi se nuorten näyttelijöiden huikea antautuminen, millä he nousivat tähtirooliensa mittaisiksi miehiksi. He soittivat ja lauloivat kuin peijoonit!

Nyt Chris Isaak on päättänyt tehdä saman ihan yksistään. Hän ottaa haltuunsa varhaisen rock and rollin tärkeimmät biisit, siis ne, jotka alun perin esitti tuo nelikko, sekä lisää joukkoon vielä Roy Orbisonin.

Teknisesti asiaa tarkastellen Chris Isaak on suorastaan naurettavan hyvä: häneltä onnistuu täysin suvereenisti niin Elvis-temput, Orbison-falsetti kuin Cash-baritonikin. Mies näyttää aikakoneella 1950-luvulta temmatulta rasvaletiltä, ja bändi soittaa mukaansa tempaavalla svengillä, tunnontarkasti alkuperäisiä sovituksia seuraten.

Beyond The Sun viihdyttää, mutta loppujen lopuksi se ei ole mitään muuta kuin ammattitaidolla tehty kopio: pinnalta kaunis, mutta tyhjää täynnä.