CRIMFALL: As The Path Unfolds…

CRIMFALL
As The Path Unfolds...
Napalm Records

Kaikki näyttää tapahtuneen Crimfallille nopeasti. Ensimmäinen demo tuli syksyllä runsas vuosi sitten ja yhtye solmi nopeasti levytyssopimuksen. Sikäli tilanteessa ei ole ihmettelemistä, että eeppiselle folkmetallille tuntuu juuri nyt olevan kysyntää. Kun tarjolla on taitava bändi, tietysti se korjataan vauhdilla parempaan talteen.

Folkmetal näyttää olevan suomalaisten juttu. Kyse alkaa olla jo melkein ilmiöstä. Crimfall yhdistelee sävellyksissään elokuvallisia elementtejä kansanperinteestä kumpuavaan sävelmaailmaan. Yhtye hyödyntää sovituksissaan paljon klassisesta musiikista tuttuja elementtejä ja saa näin laajennetuksi soundimaailmaansa. Lisäksi metallissa harvemmin kuullut instrumentit ovat olennainen osa kokonaisuutta.

Crimfall ei kuitenkaan kuulosta levyllään niin suurelta kuin sen toivoisi kuulostavan. Paikoin bändin sovitukset tuntuvat jopa huikeilta, mutta monilta osin biisien sisältö ei täysin saa syttymään. Huolellinen paneutuminen kuitenkin kannattaa, sillä kappaleet kasvavat ajan myötä.

As The Path Unfolds… on hyvä päänavaus. Crimfallin ei edes oleta paljastavan kaikkia korttejaan heti ensimmäisessä jaossa, vaikka se antaakin ymmärtää, että ässä on hihassa.