D12: D12 World

D12
D12 World
Interscope

Eminem ystävineen työstää häpeämättömän kaupallista ja itsetietoista, mutta samalla tolkuttoman tylsää bulkkia. D12-ryhmä ei koeta uudistaa omia toimintamallejaan tai hip hopin tutuimpia konventioita, vaan yrittää nujertaa kuulijat massalla. D12 World -levylle on mahdotonta suoda jakamaton huomio ylettömän 78 minuutin ajan, sillä muutama kohokohta ei riitä pitämään kokonaisuutta hengissä.

Parhaimmillaan D12 World -levy on 6 In The Morningin kaltaisilla raidoilla, joita Eminem johdattaa itsevarmasti ja muut sivuosiin unohtaen. My Band – ja 40 Oz. -hittien seuraajat puolestaan löytyvät tarpeettomaan kiroiluun ja halpaan munienkourimiseen perustuvista party-raidoista. Kestävää kuunneltavaa ja kunnollisia tarinoita kaipaaville D12 World sen sijaan on yhtä turha levy kuin pari vuotta sitten ilmestynyt Devil's Night.

Eminemin terävää ja kaiutonta tuotantoa tasapainottamaan on kutsuttu muun muassa Kanye West ja Hi-Tek, mutta vierailijoiden sijaan tämä levy olisi tarvinnut fokusta, johtolankaa. D12 World -kiekosta paistaa liian kauas, että se ei ole ensimmäisellä sijalla kenenkään osanottajan tärkeyslistalla. Vaikka D12 World on sisällöltään äärimmäisen kevyt levy, on sen kuunteleminen raskas ja harmaa retki.