DARK FUNERAL: Where Shadows Forever Reign

Arvio julkaistu Soundissa 6/2016.
Kirjoittanut: Ville Sorvali.

Arvio

DARK FUNERAL
Where Shadows Forever Reign
Century Media

Kolmatta vuosikymmentä samoja latuja hiihtävän Dark Funeralin kuudes albumi Where Shadows Forever Reign on tyylipuhdas suoritus. Tyylipuhdas suoritus on sekin, jos onnistuu puristamaan vauhdissa hammastahnatuubista viivasuoran ja joka kohdasta täsmälleen yhtä paksun vanan.

Jos uusia Dark Funeraleja ilmestyisi tiuhempaan kuin bändin rumpalit vaihtuvat, tilanne saattaisi olla toinen. Nyt tätäkin kuuntelee ihan mielellään. Levyn sävellykset ovat sikälikin kuin jostain kuvitteellisesta ruotsalaisen black metalin manuaalista, että ne kaikki kuulostavat helvetin hyviltä eikä niistä jää mitään mieleen. Muutama suvanto siellä täällä tekee dynamiikalle ihmeitä – suurimman osan ajasta soitto kun kulkee tuttuun tapaan melkoisen rivakasti.

Uuden keulakoristeen Heljarmadrin ilkeästi nariseva laulusoundi sopii kokonaisuuteen hienosti, vaikka ei konseptia varsinaisesti mullistakaan. Nostalgiseksi levyn taas tekee sen kansikuva, joka on hätäisesti vilkaistuna sama kuin The Secrets Of The Black Artsissa (1996). Siihenhän kaikkia Dark Funeralin levyjä kuitenkin lopulta verrataan.

Lisää luettavaa