DAVE STEWART: Lucky Numbers

DAVE STEWART
Lucky Numbers
Kobalt Label Services

Eurythmics-konkari ja monien muusikoiden yhteistyökumppani Dave Stewart todella rakastaa levyjen tekemistä. Lucky Numbers on miehen kolmas studioalbumi tällä vuosikymmenellä.

Trilogian päätösosaksi miellettävä laulukokoelma on tehty pitkälti samojen soittajien ja laulajien kanssa kuin edeltäjänsä The Blackbird Diaries (2011) ja The Ringmaster General (2012). Levytysprosessiin on haettu vaihtelua hoitamalla äänitykset nashvilleläisen studion sijasta eteläisen Tyynenmeren aalloilla. Stewartin mukaan ryhmä tosin oli tusinasta seilauspäivästä selvinpäin ja työkykyinen vain noin kolmanneksen.

Every Single Night on alkusoittona osoitus Dave Stewartin kyvystä ymmärtää kaupallista potentiaalia. Onneksi jatko ei suju yhtä tasaisen jytkävissä radiohittitunnelmissa, vaikka rumpali Chad Cromwell pitääkin valitettavan tiukasti kiinni jo The Blackbird Diariesilla ärsyttäneestä läiskeestään.

Dave Stewartin biisien tunnelmat vaihtelevat vanhasta Bob Dylanista muistuttavista säkeistöistä bluesrockisen kitaroinnin ryydittämään gospeliin, duetointiin Jack Whiten ex-rouvanakin tunnetun Karen Elsonin kanssa ja lopulta Never Met A Woman Like Youn silkkaan country & westerniin saakka. You And I:ssa on yltiöromanttisen rakkauselokuvan tunnussävelmän aineksia.

Dave Stewartin kaikesta päätellen parhaat päivänsä nähneessä tuotannossa Lucky Numbers on ennen kaikkea rutinoituneen ammattimiehen työnäyte.