DEAD CULT DIARIES: The World Is Too Small

DEAD CULT DIARIES
The World Is Too Small
Warner

Vaikka tarttuva ja hassusanainen Boys And Toys ehti muuttua radiokanavilta pakkosyötettynä ikäväksi renkutukseksi, ei ole ihme, että Jyväskylän Dead Cult Diariesin sävelet ovat saaneet korvia hörölleen ympäri Suomea. Bändissä soittaa ja säveltää Machine Menissä, Funeris Nocturnumissa ja Atakhamassa vaikuttanut konkarikitaristi J-V Hintikka ja biisintekoapua on saatu Machine Menissä laulaneelta Anthony Parviaiselta. Dead Cult Diariesilla ei kuitenkaan ole musiikillisia yhtäläisyyksiä mainittujen bändien kanssa.

Radio Rockin bändikisan voittanut ja sinkuillaan runsaasti soittoaikaa kerännyt viisikko ammentaa popmelodioista sekä heleäntarttuvista kertosäkeistä ja pitää musiikkinsa puhtoisena ja kevye­nä, vaikka kitara kirskahtaakin välillä. Koneelliset soundit tuovat lisämaustetta ja korostavat bändin popahtavaa näkemystä. Musiikki ja tuotanto on puristettu niin täsmälliseksi ja selkeäksi, että hittihakuisuutta voisi luonnehtia jo pakonomaiseksi.

Dead Cult Diariesin suurimpia vahvuuksia on taitava ja monipuolinen laulaja Emmy. Pinnallisesta vaikutelmasta johtuen debyytin biisit eivät tunnu kovin pitkäikäisiltä, mutta musiikki on piristävää pienemmissä erissä.