DEATH BY SNOO SNOO: Tästä saat!

DEATH BY SNOO SNOO
Tästä saat!
Creative Class War

Maailmalla ilmiöksi muodostunut riot grrrl -liike ei koskaan rantautunut Suomeen toden teolla, vaikka rähiseviä punkkariämmiä on onneksi aina riittänytkin. Death By Snoo Snoo on positiivisella tavalla kotikutoisella levyllään kaukana ysäripunkista, mutta ura on aloitettu Bikini Killiä soittamalla. Juuret ja asenteen kuulee sitten tyhmempikin, kun kovaa ja häpeilemättä kailottava Laura avaa suunsa. Soljuvat laulumelodiat ovat tässä yhteydessä humpuukihommia.

Aiemmin englanniksi laulanut ja suoremman hardcorepunkin nimissä reuhtonut Death By Snoo Snoo on ehtinyt kääntää kurssiaan kimurantimpaan suuntaan. Mitään kikkailua on silti turha odottaa, sillä kyse on pelkästä ennakkoluulottomuudesta ja vapaudesta mennä mihin suuntaan huvittaa.

Kappaleet eivät aina mene sinne mihin luulisi. Tarkoituksenmukaisuus ei ole todellakaan päämäärä. Yhtye on taitavasti kömpelö. Alaa vähän tunteville on Death By Snoo Snoota kehuttu vertaamalla sitä toiseen outolintuun, mainioon Sur-Ruriin. Eikä se pöllömpi vertaus olekaan.

Kaikista kommervenkeista ja toisistaan riittävästi eroavista biiseistä huolimatta ilmaisu on albumimitassa hieman yksitoikkoista, vaikka levy onkin optimaalisesti alle puolen tunnin mittainen.