Deep Purple -urkurin klassinen luomisvimma uusintakierroksella

Jon Lord
Gemini Suite
Ear

Deep Purple levytti jo vuonna 1969 The Royal Philharmonic Orchestran kanssa Jon Lordin säveltämän Concerto For Group And Orchestran. Perus Purple -fanit eivät silloin juurikaan lämmenneet sen rockin ja klassisen musiikin yhdistelmille, mutta siitä huolimatta Lordin juuri klassisesta musiikista kummunnut luomisvimma näyttäytyi vain kahta vuotta myöhemmin soololevy Gemini Suitella.

Kuusiosaisen teoksen soittaa The London Symphony Orchestra – solisteinaan Deep Purple -jäseniä, kitaristi Albert Lee sekä laulajat Tony Ashton ja Yvonne Elliman.

Uusintajulkaisu Gemini Suitesta soi nyt remasteroituna erityisen tanakasti. Sinfoniaorkesterin rymistelyn lomaan sijoitetut kitara, basso, rummut, laulu ja Lordin kosketinsoittimet toimivat teoksessa pirteinä yllätyksinä, mutta jäävät myös ajoittain voimaa uhkuvan orkesterin jalkoihin. Teoksen melodioihin ja vetäviin rytmeihin on helppo tarttua.

Muutamista notkahduksista huolimatta Gemini Suite on huomioimisen arvoinen ja todiste siitä, että viisi vuotta sitten menehtynyt Jon Lord oli varsinkin soolotuotannossaan suuri visionääri.