DELBERT MCCLINTON: Room To Breathe

DELBERT MCCLINTON
Room To Breathe
New West Records

Delbert tuntuu putkahtavan uuden laatulevyn kanssa ilmoille aina kuin huomaamattaan alkaa kaivata miehen laidbackia rock'n'rollia ja siihen sulautuvia laajempia svengiaineksia. Itse Mickey Jupp kohosi mieleen, kun pohdin yhtä monipuolista ja luontevaa lauluntekijää ja tulkitsijaa, jolla ovat alan ytimekkäimmät tyyliainekset hallussa. Hieno, painokas lauluääni ja erinomaisesti sovitetut, kitaravetoiset sovitukset korostavan oman kappalemateriaalin moitteetonta kuosia.

Same Kind of Crazy on oiva intro vallan riivatun hyvin rullaavalla kompilla ja yhtä sulavasti liikahtelee Smooth Talkin riisuttu kapakkafunk. Everything I Know About The Blues on erehdyttävän aito Ray Charles -balladi ja Blues About You Baby on melkein sukupuuttoon kaikonnutta, verratonta rokkibuugia. Kaihoisila klubiuruilla ja rehvakkailla kantriviuluilla on oma osansa, ja McClinton ei kainostele bootsiensa upottamista myöskään syvälle swamp-bluesiin The Rub tai paneutumasta juhlallisesti jousitettuun pianoslovariin Don't Want to Love You.

Rock'n'rollin reippainta remua edustaa taatusti oma, rivakka sävellys tutusta aiheesta Money Honey. Soitto- ja lauluseurana on niin häikäisevä porukka muusikoita ja vierailijoita (etenkin kantrihölkässä Lone Star Blues), jotta jätän heidät luettelematta ja usutan uskomaan ensisijaisesti mainion levyn koonneeseen maestroon itseensä.