DENIGRATE: Dismal Euphoria

DENIGRATE
Dismal Euphoria
Warner

Pääkaupunkiseudulta ponnistava Denigrate oli vastuussa yhdestä viime kesän rasittavimmista renkutuksista Mombasa-coverinsa muodossa. Oliko lainasta enemmän haittaa kuin hyötyä yhtyeen uran jatkuvuuden kannalta jää nähtäväksi – ainakin yhtye itse on pessyt kätensä julkisuudessa kyseisestä versioinnista täysin. Kysymys kuuluu, olisiko Suomen Warner vaivautunut koskaan kiinnittämään Denigratea, ellei viisikko olisi päässyt hyvin menestyneeseen ja esillä olleeseen rainaan.

Musiikillisesti Dismal Euphoria on hyvin kypsä ja ehjä debyytti, mikä ei sinänsä tule yllätyksenä, sillä onhan yhtye ehtinyt jalostaa soundiaan jo seitsemän vuoden ajan. Maalailevien riitasointujen myötä Denigrate tuo usein mieleen ruotsalaisen Katatonian, mutta ryhmä hyödyntää myös rankempia ja hevimpiä kitaravalleja. Onneksi Mombasassa raivostuttanut Micko Hellin hunajaisen homomainen keimailu mikin äärellä on muisto vain ja mies todistaa kuuluvansa suomalaisten metallilaulajien etulinjaan monipuolisella ilmaisullaan.

Kappalemateriaalin tasapaksuus laskee pisteitä, sillä useammankaan kuuntelukerran jälkeen levyltä ei nouse esiin kuin loppupäästä löytyvä Bleed. Mutta ehkä ensi kerralla, jos sellainen Denigratelle ylipäätään tarjoutuu.