DOCTOR MIDNIGHT & THE MERCY CULT: I Declare: Treason

DOCTOR MIDNIGHT & THE MERCY CULT
I Declare: Treason
Season Of Mist

Hank von Helveten paluu parrasvaloihin tapahtuu sen verran nimekkäiden soittajien kanssa, että ainakin Skandinavian mittapuulla voidaan puhua superbändistä. Nimekkäimmät kultin jäsenet ovat Tim Skold (Marilyn Manson) basson varressa ja toinen kepittäjä Anders Odden, joka on nähty muun muassa Celtic Frostissa ja Satyriconissa.

I Declare: Treasonin industrial metalilla höystetty punkrock pyörähtää käyntiin pelottavan laiskasti. Vasta neljäntenä raitana soiva Bleed Idiot Bleed puhaltaa henkeä elottoman alun jälkeen ja sitä seuraava (Don´t) Waste It potkaisee ison pyörän pyörimään siihen malliin, että hittikimara taukoaa vasta levyn loputtua. Ok ( We´re Just About To Die) on silkkaa Marilyn Mansonia, mutta Hank Von Helveten komea tulkinta pursuaa elämänkokemusta sekä taivallettuja maileja, ja oikeuttaa kappaleen paikan levyllä.

Doctor Midnight & The Mercy Cult ei debyytillään tarjoa uutta tai mullistavaa, mutta groovea ja tarttumapintaa löytyy sen verta kosolti, että albumin pyöräyttää läpi mielellään useampaankin otteeseen. Jos Dr. Midnightin armollisen kultin maailmasta jää jotain kaipaamaan, niin se on pilke silmäkulmassa, joka Turbonegron musiikista loisti.