DOMINATION BLACK: Dimension: Death

DOMINATION BLACK
Dimension: Death
Kanki Records

Kotkalaisen Domination Blackin kulkua ovat hidastaneet epäonnistunut levydiili ja alkuperäisjäsen Kari A. Killgastin päätös siirtyä laulajan tontilta syrjään. Mr. Lordiltakin vetoapua saaneen horrormetal-yhtyeen kolmosalbumi ei osu aivan kultasuoneen, mutta uusi alku on uljas.

Domination Blackin leipälaji on vanhan liiton heavy, jonka kauhuteema ei rajoitu pelkästään sanoituksiin. Lisäksi Dimension: Death -levyllä on mukana hieman powermetalia ja progevaikutteita sekä myös modernimpaa maustetta. Laulajan vaihtuminen Merging Flaren ja Heavy Metal Perseen Matias Palmiin ei kuulosta suurelta muutokselta.

Bändin luottamuksesta uuteen materiaaliin kertoo avausraidaksi lätkäisty kymmenminuuttinen Legacy Of  Fears. Biisi kantaa kestonsa, mutta jatkossa huomio herpaantuu. Esimerkiksi Angel Dark -slovari ei kuulu levylle tasaisesti pudoteltuihin tähtihetkiin, vaikka sen mukanaolo on perusteltua.

Noin puolet albumin kappaleista on mainioita ja Cold Touch -biisi Domination Blackin ensimmäinen täysosuma. Tästä on hyvä jatkaa.