DREAMTALE: Difference

DREAMTALE
Difference
Spinefarm

Dreamtale esiintyi demopalstalla jo neljä vuotta sitten. Tuolloin kehityskelpoiseksi todettu yhtye on nyt päässyt kolmanteen albumiinsa. Dreamtale todisti jo demollaan hallitsevansa voimametallin ja odotetusti matkan varrella yhtyeen ilmaisu on laajentunut sekä saanut lisää sävyjä.

Dreamtalea tuli verratuksi jo demopalstalla Stratovariukseen ja Sonata Arcticaan, joista varsinkin jälkimmäisen vaikutteet kuuluvat tänään entistä selvempinä. Dreamtalella on kuitenkin myös suora yhteys kasaribändeihin, sillä vanha Rainbow, Deep Purple ja jopa Gary Moore kummittelevat siellä jossakin.

Difference ei ole erityisen poikkeuksellinen metallilevy, sillä Dreamtale noudattaa välillä perinteitä hieman liiankin orjallisesti. Bändillä on kuitenkin selvää halua kokeiluille, sillä We Are Onen tyyppisissä biiseissä se pyristelee irti tavanomaisuden kahleista tavallistakin voimakkaammin.

Erittäin tiukalta bändiltä kuulostavan Dreamtalen kappalevalikoima muodostuu vahvoista sävellyksistä, jotka eivät ainakaan periaatteessa kaipaa enempää lihaa luidensa ympärille. Silti ilmaisun laajentaminen sovituksellisten keinojen kautta tuntuu jossain määrin kiehtovalta ajatukselta.