DREAMTALE: World Changed Forever

DREAMTALE
World Changed Forever
Secret Door

Dreamtale on edennyt kuudenteen levyynsä ja bändi on ansainnut arvostusta, vaikka tamperelaisryhmästä ei ehkä ole niin kovasti vuosien mittaan puhuttukaan. Suurin ongelma lienee ollut yhteistyökumppanin puuttuminen, vaikka ulkomailla julkaisijoita riitti männävuosinakin.

Dreamtale on avarakatseinen ja laaja-alainen voimametallibändi, jonka käsissä teräs tuntuu taipuvan norjasti. Monipuolisuus kuuluu paitsi kappaleissa itsessään, myös sovituksissa, joihin bändi on löytänyt kekseliäitäkin oivalluksia tekemään pesäeroa tyylilajin normibiiseihin. Silti levyltä kuultaa joko varovaisuus tai uskalluksen puute heittäytyä vieläkin rohkeammin kokeilemaan. Bändillä eittämättä olisi lahjoja vaikuuttavampaankin jälkeen.

World Changed Forever on kuitenkin juuri sellainen levy, jonka parissa on helppo viihtyä. Erityisesti laulaja Erkki Seppänen tekee vakuuttavaa työtä, ja hänen vahvassa tulkinnassaan soi vaivattoman oloinen väkevä metallin juhlallisuus.

Dreamtale onnistuu uudella levyllään eritoten balladien tai niihin rinnastettavien rauhallisempien kappaleiden seesteisessä leijailussa. Bändi hyödyntääkin tätä piirrettä heti The Shore -aloitusraidalla. Kunpa samanlainen tunnelma välittyisi muiltakin biiseiltä yhtä sujuvasti.