DYECREST: This Is My World

DYECREST
This Is My World
Dockyard1

Pari vuotta sitten bändikisasta ponnistanut ristiinalaisyhtye on tänään lähes kokonaan kasvonsa pessyt orkesteri. Debyyttilevyn jälkeen bändin levy-yhtiö heivasi pikkubändit pihalle, mikä luonnollisesti turhautti yhtyettä eikä voinut olla vaikuttamatta kokoonpanoon. Silloinen laulaja päätti keskittyä opintoihin, eikä aikaa bändille enää riittänyt. Muu kokoonpano kuitenkin kehitti musiikkia määrätietoisuudella, jonka tulokset kuuluvat uutukaisella. Kun vielä yhtyeessä on uusi solisti, kasvojenpesu on ollut perusteellinen.

This Is My World esittelee selkeästi monipuolisemman yhtyeen. Uusi laulaja Kimmo Blom ei ehtinyt osallistua kappaleiden tekoprosessiin juurikaan, mutta mies on omaksunut Dyecrestin tarkennetut linjaukset huolellisesti. Ehkä hän ei ole edeltäjänsä kaltaisesti "korkealta ja kovaa" -tyyppinen solisti, mutta monipuolinen laulaja hän joka tapauksessa on. Dyecrestin kappaleet ovat löytäneet monipuolisuutta ja syvyyttä. Melodiat eivät ole enää niin yksiselitteisiä kuin ensimmäisellä levyllä, mutta kyllä niitä selkeitäkin tärppejä löytyy.

This Is My Worldia kuunnellessa ei voi kuitenkaan täysin välttyä tunteelta, että pieni tutustumisvaihe tai suunnanhaku yhtyeellä on edelleen käynnissä, sillä se kuulostaa varovaiselta. Dyecrestillä on selvästi palikat kunnolla käsissään, mutta yhtye etsii niille vielä oikeaa järjestystä.