THE ELECTRIC CRAYON SET: What A Rotter Of A Day!

THE ELECTRIC CRAYON SET
What A Rotter Of A Day!
Soundhawk

Porilaista pop-psykedeliaa edustavan ja oikeaoppisen hassusti nimetyn The Electric Crayon Setin riveistä löytyy konkareita moneen lähtöön. Laulaja-kitaristi Timo Pääkkö ja rumpali Timo Lilja vaikuttivat muun muassa Jussi Hakulisen Kinskyssä ja edellinen nakkilalaisessa Penniless People Of Bulgariassa. Basisti Seppo Tyni ja kosketinsoittajaveljensä Pekka Tyni taas ovat tulleet tunnetuiksi lähinnä rockjazzin saralla.

The Electric Crayon Set on kakkosalbumillaan vilpittömään psykedeliaan pyrkivä popyhtye, joka tunnustaa ottavansa 60-lukulaisia vaikutteita ainakin Small Facesiltä. Myöhempää outoutta suodattuu mukaan 70-luvun lopun brittiläisen uuden aallon persoonallisimpiin popbändeihin lukeutuneelta ja niinikään psykedelian päälle ymmärtäneeltä XTC:ltä.

What A Rotter Of A Day! sisältää takaperoisine kitarasooloineen ja sitareineen lukuisia kunnianhimoisia biisejä. Aivan maaliin saakka ryhmän rahkeet eivät silti riitä. Todellisen englantilaisuuden tavoittaminen johtaa monin paikoin yliyrittämiseen ja etenkin Pääkön lauluosuudet ovat auttamattoman suomalaisia. Small Facesin lisäksi myös Kinksin mieleen tuovalla Kitty Ruxpinillä murteisen englannin vääntäminen kuulostaa lähinnä kiusalliselta.