FAITH NO MORE: This Is It – The Best Of Faith No More

FAITH NO MORE
This Is It - The Best Of Faith No More
Slash

Tämäkö on nyt sitä, siis parasta Faith No Morea? 1998 pillit pussiin keräillyt amerikkalaiskvintetti muistetaan yhä ryhmänä, joka ei kompromisseihin taipunut mutta joka onnistui omaperäisyydellään voittamaan hetkittäin myös valtavirran suosion puolelleen. This Is Itin 20-sivuinen vihko kirjaa kyseiset faktat korrektisti sekä ylisanoja säästämättä itse levyn keskittyessä kuitenkin esittelemään bändistä vain sen tunnetumman puolen.

Faith No Moren hittikipaleet eivät toki olleet sitä tavallisinta radiomassaa, josta muistuttakoot The Real Thingiltä sekä Angel Dustilta löytyvät Epic ja Midlife Crisis sekä jo aikanaan liian paljon soittoaikaa saanut Commodores-laina Easy. Mutta kun kuudelta studiolevyltä haetaan näille biiseille kavereita, on kokoelmalle valitettavasti löydetty vain ne arvattavimmat. Poissaolollaan loistavat muiden muassa The Real Thing, Malpractice ja monet muut kiistattomat FNM-tuotannon helmet. Kaikella kunnioituksella alkuperäisvokalisti Chuck Moselya kohtaan, peräti neljä stygeä yhdeksästätoista on myös määrällisesti hieman arveluttava valinta; vasta Mike Pattonin liityttyä yhtyeeseen alkoi tunnistettava bändisoundi kristallisoitua.

Sen verran kova ryhmä Faith No More kuitenkin oli, että kokoelmansa se on ehdottomasti ansainnut. Tuplamittaan venytettynä sekä ennenjulkaisemattomalla tavaralla ryyditettynä This Is Itistä saisi erinomaisen paketin, tällaisenaan arvosana tippuu harmittavasti.