Artisti: Faith No More

Mike Patton vaatimattomana: ”Jokainen tyyppi jokaisesta bändistäni on taitavampi kuin minä”

Mike Patton tunnetaan yhtenä rockmusiikin monipuolisimmista laulajista ja valovoimaisimmista keulakuvista. Tätä taustaa vasten on hauska kuulla, että mies on vanhemmiten yltynyt jopa nöyräksi ammatissaan. Tällainen asenne tulee ilmi esimerkiksi tuoreesta Forbesin haastattelusta, jossa Patton kertoo vaikutteistaan.

Nyt tuli julki yksi korona-ajan kovimmista karanteenivideoista – asialla Faith No Moren, Mastodonin, Cypress Hillin ja muiden isojen bändien jäseniä

Pandemia-aika on tuonut nähtäville lukemattomia huvittelumielessä tehtyjä cover-esityksiä – toiset kiinnostavia, toiset vähemmän. Nyt on tarjolla yksi erityisen onnistunut tulkinta, kun muun muassa Faith No Moren Billy Gould ja Mike Bordin, Mastodonin Bill Kelliher, Beastie Boysin riveissä pitään dj-hommia tehnyt Mix Master Mike, Cypress Hillin Sen Dog ja Sepulturan Derrick Green tykittävät läpi Public Enemyn She Watches Channel Zero -jyräksen. Kappalehan on siitä sopiva rockmuusikoille, että alkuperäisessäkin versiossa sämplätään runsaasti Slayerin Angel of…

Faith No Moren ex-kitaristi kertoo ”myrkyllisestä ilmapiiristä”, joka vallitsi bändissä 1990-luvulla

Faith No Moren King for a Day… Fool for a Lifetime (1995) on tuttu näky kaikenmoisilla ”kaikkien aikojen suosikkialbumit” -listoilla. Levyllä julkaistiin muun muassa sellaiset pesunkestävät klassikkobiisit kuin Evidence ja Digging the Grave, mutta ilmeisesti albumi syntyi varsin ahdistavissa tunnelmissa. Näin ainakin kertoo yhtyeen entinen kitaristi Trey Spruance.

Kovaa cover-osastoa: Kornin, Mastodonin ja Anthraxin jäsenet tarttuivat Faith No More -ikivihreään

Tässäpä astetta kiintoisampi karanteenivideo! Slaves on Dope -yhtyeen Jason Rockman ja Kevin Jardine ovat pistäneet pystyyn vaatimattomasti nimetyn The Kings of Quarantine -projektin, jossa kerätään lahjoituksia pandemiasta kärsiville musiikkityöläisille ja tehtaillaan kaikenmoisia cover-esityksiä. Karanteenikunkkujen ensimmäisessä tekeleessä on työn alla Faith No Moren iki-ihana We Care a Lot, ja mukaan on kutsuttu esimerkiksi sellaiset tekijämiehet kuin Anthraxin Frank Bello, Kornin Ray Luzier, Refusedin Dennis Lyxén ja Mastodonin Bill Kelliher. Katso video alempaa.

Faith No More julkaisi päivitetyn kiertueohjelmansa – Suomen-keikan kohtalo epäselvä

Faith No Moren oli määrä saapua tähdittämään tämän kesän Tuska Open Airia, mutta eipä nyt sellaista riemua sitten saatukaan. Tarkemmin ottaen yhtyeen oli määrä kiertää pitkin Eurooppaa koko kesän, mutta rundi jouduttiin pandemian vuoksi siirtämään ensi vuoteen. Onneksi nyt ei kokonaan peruuntunut tämä rupeama.