FLACO JIMENEZ: Sleepytown

FLACO JIMENEZ
Sleepytown
Back Porch

Jimenez oli yksi Texas Tornados -kvartetin "inhimillisistä texmex-jukebokseista" Freddy Fenderin, Augie Meyersin ja Doug Sahm -vainaan rinnalla. Hän kuului myös loistavan Los Super Seven -session miehistöön Fenderin, Joe Elyn ja Lobos-hidalgojen seurassa. Ennen verrattomia superbändejä hänellä oli omat tähtihetkensä 70- ja 80-lukujen folkharrastajien haitarisankarina.
Soololevyillään Flaco on luottaa innokkaan musiikillisen ystäväpiirin tukeen. Sleepytownilla kuullaan oivia vokaalivierailijoita sekä Pete Andersonin tuottamaa (osin säveltämää ja soittamaakin) takuutwangia neljällä raidalla. Morales-veljekset kantavat päävastuun nappuloiden säädöistä. Albumi tarjoaa mehevää musiikkia aitojen mex-vaikutteiden, roadhouse-rockin, itärannikon kantrin ja tunteikkaan Mavericks-tyylin ystäville. Biisivalikoima on kauttaaltaan viihtyisää ja sosiaalista soitantaa joukossaan pari huippukaunista lauluhelmeä.
Lee Roy Parnellin tulkitsema kapakkaboogie ja Dwight Yoakamin leipälajiin kuuluva napakka kantriveivaus käynnistävät iltamat. Buck Owens kuittaa Beatles-velkansa hauskasti hanurisoidulla Love Me Do -tulkinnalla. Becka Bramlett naukuu nastasti nytkyttävän I Found Out -tanssikipaleen. Siitä eteenpäin Nunio Rubio ja Flaco itse hoitavat laulamisen tyynen tunteikkaalla varmuudella ja helmeilevien haitarisointujen keinuttamien serenadien malliin. Herkullisesti maustetut pop-iskelmät huipentuvat Sleepytownin nautinnollisen uneliaaseen hammond-sointiin sekä ensiluokkaiseen mariachi-balladiin Amor.