THE FRIEND: Athletic Girls

THE FRIEND
Athletic Girls
Drink Tonight Records

Turkulaislähtöisen The Friendin leipälajiksi paljastuu tanssijalkaa kutittava indiepoprock, mutta bändistä on muuhunkin kuin The Crashin paikallistradition jatkajaksi. Athletic Girls -levy on kerrassaan näyttävä sisääntulo.

Athletic Girls -albumi saa kenet tahansa mukavalle tuulelle. Debyyttilevyn kappaleet ovat itsetarkoituksellisen hyvältä kuulostavine nonsense-lyriikoineen paikoin pähkähulluja ja haikeimmillaankin hauskoja. The Friendin musiikillinen kekseliäisyys on ylitsevuotavaa ja ideatason esimerkit, kuten Back To Quittingin moninaiset Red Hot Chili Peppers -viittaukset ja Melody Clubin soittamalta Scorpionsin Big City Nightsilta kuulostava Streets Call -kappale toimivat toteutettuina paljon paremmin kuin paperilta voisi kuvitella. Yhtäältä The Friendistä tulee mieleen vielä itsestään innostunut Mew ennen Frengers-albumia (2003). Keitos on siis tulikuuma juuri nyt ja bändiin kannattaa tutustua ennen kuin voi olla liian myöhäistä.

Saa nähdä, kuinka kauan The Friend pystyy pitämään kiinni vuoden kotimaisen debyyttilevyn tittelistä. Täysin mahdoton ajatus ei ole sekään, että ote kestää loppuun asti.