FROSTBITES: Frostbites

Arvio julkaistu Soundissa 06/1999.
Kirjoittanut: Jorma Jortikka.
Ahdistuksella on hintansa. Jarmo Vähähakan kohdalla se tarkoittaa Frostbitesin esikoisalbumia. Levy oli pakko tehdä, sillä kitaristi halusi eroon tunteista, jotka veivät hänet eksyksiin ja aiheuttivat onnettoman olon. Jarmo oli mukana lyhytkestoisessa The Bee Meeting -yhtyeessä.

Arvio

FROSTBITES
Frostbites
Spinster Recordings

Ahdistuksella on hintansa. Jarmo Vähähakan kohdalla se tarkoittaa Frostbitesin esikoisalbumia. Levy oli pakko tehdä, sillä kitaristi halusi eroon tunteista, jotka veivät hänet eksyksiin ja aiheuttivat onnettoman olon. Jarmo oli mukana lyhytkestoisessa The Bee Meeting -yhtyeessä. Frostbitesin toinen päätekijä, laulaja Anna-Mari Piippo saatetaan muistaa lahtelaisista tyylipoppareista Chickweed Wintergreen.

Frostbites aloittaa esikoisensa viettelevällä kantriballadilla, joka hieman ennen kuin alkaa toistaa itseään päästää varsinaisen helvetin valloilleen. Lihaksikkaat kitarariffit suorastaan kaatuvat päälle. Vanha tuttu Pixies-metodi herkän ja raa'an vuorottelusta toimii myös Frostbitesilla. Sama taktiikka on käytössä jatkossakin sillä erotuksella, että parivaljakko malttaa ajoittain rauhoittua lähes akustisiin tunnelmiin kantrilauluilla (All This Time) tai englantilaisiin kansanlauluihin viittaavilla kappaleilla (In Kensington Gardens).

Frostbites on luetellut nipun suosikkejaan Rollareista ja Velvet Undergroundista Stone Rosesiin ja Smithsiin, mutta kokonaisuutena lähin vertailukohta on kuitenkin Smashing Pumpkinsin monipuolinen ja vaihteleva rocktaide. Avustajina levyllä ovat olleet muun muassa Lemonanatorin Antti Karisalmi, Apocalyptican Eicca Toppinen ja nippu takavuosien Pekka ja Susi -orkesterin soittajia.

Kunnianhimoinen popkokoelma, josta vuoden kuluttua huomaa, että yhtye vielä haki lopullista linjaansa. 

Lisää luettavaa