GABRIELLE APLIN: English Rain

GABRIELLE APLIN
English Rain
EMI

Kannessa huoleton neito heiluu harmaassa maisemassa monivärisen sateenvarjon kanssa eikä piittaa tuon taivaallista englantilaisen ilmaston kuulusta kosteudesta. Mikäpä on kaksikymppisen Aplinin nummella kirmatessa, kun versio Frankie Goes To Hollywoodin The Power Of Lovesta ampaisi televisiomainoksen vetoavulla listaykköseksi. Esikoisalbumi seurasi kakkossijalle. Toki yritteliäs lauluntekijä oli jo ehtinyt herättää huomiota YouTuben ja omakustanteisten pikkulevyjen kautta. Nyt hän etsii uusia kykyjä Never Fade -yhtiönsä julkaistavaksi.

Gabrielle Aplin on raikas naapurintyttö Lounais-Englannin Wiltshirestä, sopivan lahjakas mutta ei missään mielessä erikoinen. Ääni on valmiiksi tutuntuntuinen. Tässä laulaa Heather Novan musiikillinen pikkusisko ja Eddi Readerin kummityttö, jonka perheen luona Joni Mitchell vierailee juhlapyhinä.

Gabrielle Aplin on siis täydellistä tähtiainesta. Hänen viehättävästi pihisevä sopraanonsa kuulostaa huolellisesti tuotetussakin ympäristössä mukavan kotikutoiselta. Moni nuori nainen ajattelee sitä kuunnellessaan, että pystyisi itse samaan. Joku hankkii kitaran ja alkaa väsätä lauluja. Toiset antavat kaikkensa karaokessa.