GAMMA RAY: Empire Of The Undead

GAMMA RAY
Empire Of The Undead
Earmusic

Gamma Ray on vähän kuin voimametallin sekatavarakauppa, joka asettaa esille levy kerrallaan hieman edellisestä albumista poikkeavaa tarjoustavaraa. Tällä kerralla lekojen ja muiden hieman pienempien nakuttimien ohella on tarjolla reilua metritavaraa.

Kauppias Kai Hansen ja hänen auliit asiakaspalvelijansa vilauttavat heti pääovelle sijoitetun Avalonin riffillä, että luvassa on paljon ja hyvää laadusta tinkimättä. Ja tällä markkinakierroksella juuri riffitehtailu on avainasemassa. Bändiltä irtoaa saksalaiseen tapaan takuuvarmaa mieleentarttuvaa junttaa, ei ehkä uutta ja ihmeellistä, mutta tavattoman tanakkaa kuitenkin. Sieltä täältä ylähyllyjä voi napsia mainioita melodioita, jotka ovat perinteisesti olleet hyvin edustettuina Hansenin marketissa. Monen tuotteen kohdalla tuottajaporras on pohjannut vähän hentoiseen rokkikaavaan, mutta dekoraatio on jälleen asianmukaisesti kohdallaan. Joskus ennenkin on käynyt mielessä, olisiko Gamma Rayn kaupassa jotakin tehtävissä toisin, mutta eipä kauppiaan kannata turhiakaan riskejä ottaa.

Vaikka Gamma Ray ei ehkä taaskaan yllä suuruutensa päiviin, tavara on taattua, laadukasta ja ennen kaikkea voimaannuttavaa.