GOD HELP THE GIRL: God Help The Girl

GOD HELP THE GIRL
God Help The Girl
Rough Trade

Viitisen vuotta sitten Belle And Sebastianin nokkamies Stuart Murdoch sai lenkillä ollessaan inspiraation lauluun ja totesi, ettei se istuisi hänen yhtyeelleen. Sen sijaan hän kuvitteli siihen naisääniä ja paljon jousia. Syntyi ajatus musiikin muotoon kirjoitetusta tarinasta, jota eri äänet levyllä kertoisivat.

Levylle sopivia ääniä etsittiin kilpailun avulla ja halukkaiden lukumäärä nousi neljään sataan. Nyt hitaasti edennyt projekti on viimein julkaisuvalmis. Ensimmäinen singlelohkaisu Come Monday Night oli Murdochia parhaimmillaan ja odotukset kokopitkän suhteen nousivat heti melkoisiksi. Kappaleella esiteltiin leijonanosan levyn pääsolistin tehtävistä vievä Catherine Ireton. Hänen ihastuttavan kuulas lauluäänensä onkin hunajaa korville.

Tarttuva single paineli kaikkia oikeita popnappuloita. Hienoja lauluja ja suloisia ääniä kuullaan myös läpi albumin, vaikka aivan ensimmäisen singlen sfääreihin ei kertaakaan nousta. Sovitukset ovat kauttaaltaan ilmavia ja yleissointi kepeä. Suuresti ei God Help The Girl siis Belle And Sebastianin julkaisuista eroa. Se ei tietenkään ole ihme, kun kappaleet ovat Murdochin käsialaa, hän itse laulaa levyllä ja taustayhtyeenäkin toimivat samat soittajat. Toisena miesäänenä kuullaan The Divine Comedyn Neil Hannonia, jonka ääni sopii ympäröivään äänimaisemaan saumattomasti.