Hahmoja varjoista – Riitaoja piirtää pahaenteisiä kuvia ison solistikatraan kanssa

Riitaoja
Täytettyjä lintuja
Stupido

En suosittele aloittamaan päivää Täytetyillä linnuilla. Tietysti kun bändin nimi on Riitaoja, ei voi kovin pirtsakkaa menoa odottaakaan.

Affe Forsman on jättänyt bändin rumpupallin ykkösalbumin jälkeen, mutta hoitaa kuitenkin kaikkien näiden 12 kappaleen rumpuosuudet. Se on sikäli ironista, että ne kuulostavat hitaasti tallustavassa jäykkyydessään aika konemaisilta eli erittäin epäaffemaisilta.

Bändin muodostavat nykyään Antti Hämäläinen (Black Audio), Arttu Tolonen (Black Audio, Them Bird Things, Giant Robot) ja Arimatti Jutila (Flaming Sideburns, Jolly Jumpers). Herrojen jälki kielisoittimilla on epätyypillisyydessään jännittävää, hetkittäin rajuakin. Heidän laatimiaan pahaenteisiä, enemmän tai vähemmän syrjäytyneiden hahmojen ajatuksia tulkitsee joka kappaleella eri solisti.

Persoonallisuuksia vilisee Maritta Kuulasta ja Espe Haverisesta Petri Hannukseen ja Salla Dayhin, mutta tietty huumorintajuttomuus himmaa elämystäni. Parhaiten onnistuu Joose Keskitalo, jonka Henriksson saa vinosti hymyilemään hyväntahtoisen roolihahmon säälimisen ohessa. Marko Haaviston Kerron kaiken ja Pekko Käpin Maantietä 2 kilometriä sijoittuvat maanläheisimpään päähän. Faarao Pirttikankaan Saari kiehtoo Pentti Dassumin säätämällä melulla.