THE HORRORS: Luminous

THE HORRORS
Luminous
XL Recordings

Brittiläinen The Horrors astuu neljännellä albumillaan kohtuullisen kauas ensimmäisten levyjensä garagerock- ja post-punk-vaikutteista. Siinä missä bändi on aiemmin tuntunut lähinnä esikuviensa summalta, nyt yhtye tuntuu löytäneen loputkin syntetisaattorit kaapista ja niiden myötä oman äänensä.

Laulaja Faris Badswanin johtama yhtye vaikutti uransa alussa pyrkivän Primal Screamiksi Primal Screamin paikalle. Luminous on sen sijaan täsmätuotantoa indiediskoihin ja trendikkäiden lähiöiden trendikkäiden nuorten aikuisten etkoille. Albumi sisältää paikoin hyvinkin psykedeelisesti tanssittavaa rockia, josta löytyy niin Moroder-henkistä discoa (I See You), LCD Soundsystemin ja Airin risteytyksen mieleen tuovaa tanssipopia (In And Out Of Sight) ja jopa krautmaisiin ja mybloodyvalentinemaisiin tunnelmiin kohoavaa junnausta (Jealous Sun). Pääpiirteittäin homma toimii, vaikka viimeksi mainittu kappale laskeekin Change Your Mindin kanssa levyn intensiteettiä.

The Horrors ei nouse neljännellä albumillaan kuumimpien indienimien joukkoon eikä Luminous ole omalaatuisinta Brittein saarilla tehtyä musiikkia. Se on kuitenkin levy, joka saa odottamaan mielenkiinnolla yhtyeen seuraavaa askelta.