THE HORRORS: Strange House

THE HORRORS
Strange House
Loog

The Horrors astelee katuja musta tukka pystyssä. The View'n farkut ovat haaroista ratkenneet. Kohuttujen brittibändien albumidebyytit julkaistiin Suomessa vasta, kun niiden festivaalivisiitit olivat varmistuneet. The View'n levy livahti tammikuussa peräti Britannian listaykköseksi.

Kumpikin nuori yhtye operoi täysin varastamiensa vaikutteiden varassa. The View'n resuisesta rämpyttelyrockista paistavat läpi The Libertinesin, The La'sin ja Oasiksen kaltaiset instituutiot. Sarjakuvamainen The Horrors on puolestaan pitänyt tyylipalaverinsa Birthday Party -levyjen ja Nuggets-kokoelmien parissa. Molempien debyytit ovat välttäviä, mutta vain lastuja rockin suuressa pyörteessä.

Hats Off To The Buskers- ja Strange House -levyt eivät jätä pysyvää jälkeä yhtään mihinkään. Muutamat The View'n arkisista esityksistä onnistuvat mainion melodiatajun ja innokkaan konstailemattomuuden ansiosta, mutta The Horrorsin karkeaa goottirockia on hankala huvittumatta kuunnella. Strange House -levy kun maistuu yhdeltä suurelta näytelmältä, jonka joku on jo tehnyt paljon paremmin – rajummin ja pelottomammin.

Jos ei The Horrors tavoita musiikillaan Birthday Partyn Junkyard-levyn (1982) hurjuutta, on The View'lläkin suuri työ asemansa vakiinnuttamisessa. Edes jollain tavalla omaperäisen otteen löytämisen ja Same Jeans -singlen tavoin tarttuvien kappaleiden kirjoittamisen kautta se saattaa onnistua.