HOT HEROS: Fill Up With Old Time Salvation

HOT HEROS
Fill Up With Old Time Salvation
Karkia Mistika

Omassa päässäni rikkumattomalta tuntunut Black Motorkaan ei sitten selvinnyt muutoksitta. ensin rumpali Simo Laihonen jäi Hannibalin jazz/rap-vedoista pois. Hänet korvasi aivan yhtä pätevä tamperelainen Janne Tuomi ja ryhmä käytti nimeä Musta Moottori, joka nyt tunnetaan Hot Herosina. Sillä välin Black Motor jatkaa niin, että Sami Sippolan paikalla torviin puhaltaa Tane Kannisto. Ville Rauhala jatkaa molempien basistina.

Fill Up With Old Time Salvation on Hot Herosin vuosi sitten studiossa livenä äänitetty debyytti. Nimestään huolimatta se ei ui gospel vesissä, vaan ”turvallisesti” improvisoituna free jazzina. Herrat ovat toki sitä tasoa, että heidät voi panna lavalle missä tahansa ja he pysyvät aina pinnalla. Soitto svengaa nytkin mehukkaan lämpimästi, vaikka vapaata onkin. Referenssit löytyvät Ayler/Rollins/Barbieri-akselilta.

Innostuisin enemmän, jos levy poistuisi enemmän free jazzin mukavuusalueelta. Tunnetta korostaa sekin, että Sippola puhaltaa pelkästään tenoria. Queen Of Denmark avaa pelin brötzmannmaisesti kiihkeimmillään, Making A Killing karkottaa demoneita leikkisän räyhäkkäästi. Herkimmillään ollaan Holy Ghost & Fire -triptyykin kolmososassa ja päätösnumerossa Mission Of Satan, jossa Rauhala sahaa isoa viulua jännittävästi jousella. Ne ovat itselleni paketin huiput.