I AM KLOOT: Let It All In

I AM KLOOT
Let It All In
Shepherd Moon

Manchesterilaiset Doves ja Elbow ovat päässeet haistelemaan Valioliigaa, mutta I Am Kloot vaikuttaa ikuiselta kakkosdivisioonalaiselta. Miellyttävä Sky At Night -levy (2010) nostettiin Mercury-palkintoehdokkaaksi ja se toi yhtyeelle uusia kuulijoita. Silti pelkään pahoin, että Let It All In -uutuuden jälkeen I Am Kloot on samassa tilanteessa kuin useasti ennenkin.

Yleisin I Am Klootin yhteydessä mainittu musiikin ulkopuolinen asia taitaa olla, että yhtyeen jäsenet ovat Elbow’n miesten pubikavereita. Heistä laulaja Guy Garvey ja kosketinsoittaja Craig Potter tuottivat edellisen I Am Kloot -albumin ja ovat tuottaneet myös tämän levyn. Siksi ei yllätä, että ylväs These Days Are Mine -kappale kuulostaa häikäilemättömältä Elbow-pastissilta, mutta kiusalliselta se tuntuu.

I Am Klootin pomo ja laulaja John Bramwell on kohta viisikymppinen. Hänen äänensä ei ole enää yhtä kuulas ja läpitunkeva kuin nuorempana, mutta sen tunnistaa yhä välittömästi. Etenkin kun se on lähes poikkeuksetta miksattu pintaan.

Let It All In -levyn kappaleet ovat keskitempoista tunnelmointia tai puhtaita balladeja. Ne eivät sitkeällä kuuntelullakaan välitä ympärilleen mitään maagista tai kasva kiehtovasti yhteen. Roimat dynamiikan vaihtelut biisien sisällä kiinnittävät huomion. Välillä leikkaukset ovat liiankin teräviä.