AS I LAY DYING: An Ocean Between Us

AS I LAY DYING
An Ocean Between Us
Metal Blade

Edellisillä albumeillaan yhdeksi yhtiönsä kovimmista myyjistä kivunnut As I Lay Dying kohautti An Ocean Between Usilla. Levy nousi julkaisuviikollaan Billboard-listan sijalle kahdeksan. Melkoinen suoritus bändiltä, joka soundiaan koristeltuaankin rouhii brutaalilla mörkö-osastolla.

Shadows Are Security (2005) viittoili vielä melodiseen deathiin, mutta uutuudella laitetaan selkeämmin metalcoreksi. Puhtaita lauluja käytetään nyt lähes jokaisessa biisissä, nimenomaan kerto­säkeissä, ja hirmuiset hakkuutalkoot putoavat välillä maukkaiksi break­downeiksi. Koko ajan syötetään kiinnostavia riffejä, jotka tarttuvat ja sinkoavat tulta yhtä aikaa.

An Ocean Between Us on tunnelmiltaan raskain, mutta samalla hyökkäävin As I Lay Dying -kiekko tähän mennessä. Bändillä on varaa heittää yksi levyn melodisimmista biiseistä yhdeksänneksi, minne moni muu hautaa täytebiiseiksi jo etukäteen tietämänsä rimpuilut.

Jos metalcore on kuollut, kuten kuluvan vuoden ajan on siellä täällä toitoteltu, miten ihmeessä genrestä ja sen liepeiltä nousee näin viriiliä meteliä? Muutamat lupaavat bändit ovat vasta saapumassa lakipisteelleen ja As I Lay Dyingin lisäksi esimerkiksi All That Remainsin kaltaisilla porukoilla on vielä sanansa sanottavana ennen povattuja hautajaisia.