IRON SAVIOR: The Landing

IRON SAVIOR
The Landing
AFM

Jos joku sattuisi ihmettelemään, minkälaista metallia Saksassa tehdään, Iron Saviorin uutuus olisi mitä mainioin johdatus asiaan. The Landing sisältää kaikki keskeiset teutonihevin elementit ja jättää ulkopuolelle ainekset, joita hyödynnetään vaikkapa Ruotsissa tai Suomessa.

Iron Savior ei luo uutta, mutta eipä se myöskään apinoi maanmiehiään. The Landing edustaa perusvarmaa voimametallia, joka levittää eteen napakkaa tuplabasaripaukutusta, näppäriä melodioita, kipunoivia riffejä ja notkeasti reviteltyjä sooloja. Pitkän historian omaava bändi tekee käyttömetallia, josta kuuluu vakaan osaamisen kädenjälki.

Levyn selkeä helmi on Heavy Metal Never Dies, vaikka hevin parhautta alleviivaavan lyriikan tarpeellisuuden voikin kyseenalaistaa. Bändin sanoma vaikuttaa turhalta itsestään selvän asian puolustelulta.

The Landing ei ehkä ole metallin merkkiteos, mutta kokonaisuus on silti onnistunut. Sitä ei ole tarkoitettu kuunneltavaksi pimeässä kuulokkeet päässä. Sen sijaan biiseissä on vahvaa keikkapotentiaalia, joka on helppo havaita levyltäkin.