Isoa rokkia – just nyt! Ile Kallio toimittaa.

Arvio julkaistu Soundissa 8/2016.
Kirjoittanut: Antti Ervasti.

Arvio

Ile Kallio Big Rock Band
Right Now
Sony

Jos tekee vuosikymmeniä iskelmäpoppia laulajatarvaimon kanssa, totta kai sitä tulee kiire päästä lataamaan kunnon musaa – kun ikäkin on ylittänyt kuudenkympin. Ile Kallion isorokkibändi pukkaa jo toisen albuminsa, vaikka ensimmäisestä hädin tuskin ehdittiin toipua.

Isoa rokkia Right Now todellakin sisältää, ei yhtään enempää, mutta vähintäänkin riittävästi. Menevä Amerikan-meininki pistää jalan vipattamaan, ja ison kokoonpanon vahvuudet osataan käyttää hyväksi. Totta kai tämän tyyppisessä musiikissa studio hieman latistaa tunnelmaa, ja bändi lienee livenä vielä nautittavampi.

Kitaristi Kallion, Okko Larun ja laulaja Patrik Erikssonin kirjoittamat kappaleet eivät jää rockin historiaan kaikkein omaperäisimpinä teoksina, mutta ovatpahan toimivaa ja tarttuvaa tavaraa.

Ruotsalainen Eriksson on löytö rouheine rokkiäänineen. Bändi koostuu pitkän linjan veteraaneista, ja albumi onkin hyvällä tavalla soittajien levy. Kokemus kuuluu otteissa, mutta ote on innostuneen tuore.

Niin legendaarinen herra kuin Kallio onkin, hän hoitaa hommansa nöyrän tyylikkäästi kokonaisuuden ehdoilla eikä yritäkään tehdä itsestään kitarasankaria. Harvinainen ominaisuus nykypäivänä.

Lisää luettavaa