JACK SCOTT: Way To Survive

JACK SCOTT
Way To Survive
Bluelight

Verrattoman mukava yllätys, että Detroitin 50-luvun rokkari ja 60-luvun kantristara tekee ensimmäisen albuminsa yli 50 vuoteen ja vieläpä Olli Haaviston ja Hollolan Petrax-studion hoivissa.

Alkuperäisen The Way I Walk -hitin tekijän suurin menestys tuli tuhdeilla slovareilla, ja tumman, ahavoituneen äänen mukaan materiaali on nytkin enimmäkseen valikoitunut. Marty Robbinsin, Rai Donnerin ja Ray Pricen 60-luvun kantri-iskelmät sekä Don Gibsonin, Cal Smithin ja TG Sheppardin 70-luvun valiohitit ovat parhaalla maulla mukaan valikoidut. Silti Jack Scott ei koskaan irtautunut rockabilly-juuriltaan, ja Way To Survive -levylläkin on maukas versio harvinaisesta singlebiisistä Wiggle On Out.

Leiber-Stoller -rockilla Trouble Scott haastaa vahvasti itsensä kreolikuninkaan Elviksen. Red Foleyn repertuaarista lainatut kaksi 40-luvun rempseää hillbilly-palaa istuvat suurenmoisen luontevasti settiin, samoin Hankin Honky Tonk Blues hienovaraisesti bluesiin päin kallistettuna. Levytys on tehty hyvällä hengellä ja horjumattomalla tyylitajulla. Timo Kämäräinen ja Olli Haavisto soittavat upeasti kitaroita, Pekka Gröhn pianoa, Mika Railo bassoa ja Janne Haavisto rumpuja. Scottin lauluääni täyttää karismaattisesti koko intiimin tilan.