JANET JACKSON: Unbreakable

JANET JACKSON
Unbreakable
Sony


Janet Jacksonin uusimmalla kestää hetki kiihtyä nollasta sataan. Niitti tulee kolmannen biisin kohdalla. Dammn Baby päivittää ne parhaat Janet-jutut tähän päivään. Siihen kiteytyy tämä levy: vanhaa hyvää, uutta hyvää ja muutama yllätys, kuten hyvällä Janet-levyllä kuuluukin olla.

Unbreakable on Janet Jacksonin dream teamin tekele, eli tähden lisäksi kokonaisuudesta vastaavat legendaarinen tuottajakaksikko Jimmy Jam ja Terry Lewis.

Tyylit vaihtuvat vanhan koulun soulista tanssimusiikkiin ja funkista isoihin, hyvin tätä päivää heijasteleviin popmelodioihin, mutta päähenkilön vahva persoona ja yhä hienolla, persoonallisella tavalla aika heiveröinen ääni sitoo kaiken yhteen nippuun. Se ääni kuulostaa tällä levyllä välillä melkein häiritsevän paljon Michaelilta – sana siellä, fraasi täällä.

Se yllätys? Janet goes country. Sekä Well Traveled että Lessons Learned vievät ajatukset Nashvilleen, mutta kuulostavat silti ihan Janetilta. Jälkimmäinen on yksi levyn parhaita biisejä.

71 minuuttiin mahtuu jonkin verran tilkettä ja turhuutta. Siinä mielessä levy kurottaa takaisin 90-luvulle myös huonommalla tavalla.