JANNIKA B: Šiva

JANNIKA B
Jannika B Šiva
Sony

Taiteilijanimensä säilyttänyt Jannika Wirtanen palaa yhdessä Heidi Maria Paalasen ja Jonas Olssonin kanssa kirjoittamallaan ja Olssonin & kumppaneiden tuottamalla Šivalla siihen, mihin vain reilun vuoden takaisella Kaikki rohkeus -debyytillään jäi.

Šamanistisesti starttaavan albumin äänikuva kumartaa aiempaa enemmän Jukka Immosen aiemmin kilpasiskoille loihtiman maailman suuntaan. Jääkausi-single muistuttaa Anna Erikssonin Manasta (2012) siinä missä W2 on todellinen versio 2.0 edellislevyn Onnenpäivästä. Muotovaliota ja näkemyksellisyydellään edukseen erottuvaa modulaatiopoppia yhtä kaikki.

Vaikka ainuttakaan Seuraavaan elämään -hitin tasoista täsmäsiivua ei tällä kierroksella lohkea, on Šivakin pieninä annoksina parhaimmillaan valloittava (Äänet ja askeleet, Sateen rummut, Kuu kukkuu). Albumimitassa messevän oloinen tasalaatuisuus kääntyy kuitenkin tasapaksuudeksi. Hienoa kuitenkin on, että Jannika B tietää itse tarkalleen mitä on tekemässä. Vision kirkkaus yhdessä artistin dna:han kirjaillun pop-tajun kanssa tekeekin Šivasta lopulta niin Vartiaisen, Chisun kuin Abreunkin viimeisimpiä rehellisemmän, tenhoavamman ja kauniimman paketin.