JOAN AS POLICE WOMAN: To Survive

JOAN AS POLICE WOMAN
To Survive
PIAS

Pian 38 vuotta täyttävä Joan Wasser on soitellut urallaan melko viileiden nimien kanssa: Lou Reed, Antony And The Johnsons, Rufus Wainwright. Kirjoittipa Joanin jo kuollut poikaystävä Jeff Buckleykin hänestä upean Everybody Here Wants You -kappaleen. Kaksi vuotta sitten Wasser julkaisi ensimmäisen oman levynsä. Hieno Real Life -debyytti oli kreditoitu nimen Joan As Police Woman alle, kuten myös tämä uusi. Kyseessä on siis yhtye, vaikka Wasser selkeä keulakuva onkin.

To Survive on hyvin pianovetoinen ja riisuttu ja samalla miellyttävän ajattoman kuuloinen levy.  Vaikka Joan As
Police Woman on iso nimi alternative-piireissä, on tältä levyltä minkäänlainen lo-fi-indie kaukana. Wasser oli aiemmin taustalaulajana levyllä vierailevan Rufus Wainwrightin yhtyeessä ja kuten kyseisen miehen levyt, myös To Survive kuulostaa vaivattoman ammattimaiselta. Joan As Police Woman istuisi vaikka nykyisille Pori Jazzeille melko saumattomasti.

Kappaleista Holiday kuulostaa hieman siltä kuin Beth Orton olisi Air-yhtyeen vierailevana solistina. Orton tulee muutenkin paljon mieleen niin levyn kappaleista kuin Wasserin laulutavastakin, joka on kuitenkin enemmän kontrolloitu. Myöskään mielleyhtymiä Joni Mitchelliin ei voi välttää.

Start Of My Heart on onnistunut sekoitus kylmää ja kuumaa soundia sekaisin. Kriittinen päätösraita To America kasvaa komeasti loppuaan kohden, kuten tekee koko levykin.