JOE LOUIS WALKER: Everybody Wants A Piece

JOE LOUIS WALKER
Everybody Wants A Piece
Provogue

Vaikeaa tuntuu kunnon blueslevyn tekeminen olevan. Enkä tarkoita, että kappaleiden muoto pitäisi olla tiukasti 12-tahtista peruskauraa tai ettei soundissa saisi olla mitään traditiosta poikkeavaa. Puhun siitä mystisestä ja loppupeleissä ajattomasta bluesfiiliksestä, joka nostaa ihokarvat pystyy koskettamalla syvästi inhimillisiä ja kaikki rajat ylittäviä tuntoja kokemuksen kautta.

Noita kokemuksia, ja kiistattomia lahjoja, 65 ikävuottaan huimasti nuoremmalta näyttävällä Joe Louis Walkerilla varmasti on. Musta sanfranciscolaiskitaristi on laulanut paljon gospeliakin Spiritual Corinthiansissa, hengaillut nuorena Mike Bloomfieldin kanssa ja tutustunut sitä kautta Hendrixiin ja Grateful Deadiin.

Levyn on tuottanut Johnny Winterin pelastanut kitaristi Paul Nelson, mutta alkupuoli levystä on kovin mielikuvituksetonta bluesrockia juuri sillä keskiraskaalla soundilla, joissa ei ole mitään coolia, kekseliästä tai syvää. Puolivälissä meno, ja soundi, paranevat reippaasti rennosti juurevan Gospel Blues -instrumentaalin myötä. Vanhan orjalaulun Wade In The Waterin päivitys onnistuu kohtalaisesti ja kolme viimeistä biisiä toimivat soulahtavassa perinteisyydessään hyvin. Livenä odotan Walkerilta lokakuisella Suomen kiertueella kyllä paljon enemmän.