JOE LOUIS WALKER: Hornet’s Nest

JOE LOUIS WALKER
Hornet’s Nest
Alligator

Nimiraita avaa Joe Louis Walkerin 21. albumin pätevällä, mutta aika kaavamaisella bluesrockilla. Soulin ja gospelin läpitunkemasta tyylistään tunnettu laulaja-kitaristi ei istu taas muotiin tulleeseen tyyliin täysin luontevasti.

Mielenkiintoista kyllä, tyylikkäästi popahtava Jaggerilta ja Richardsilta saatu Ride On, Baby sen sijaan rokkaa rennon uskottavasti paljon juurevammalla soundilla.

Onhan se hyvä merkki, ettei 64-vuotias konkari jää toistamaan yhtä juttua, mutta Hornet’s Nestin laaja tyylikirjo kääntyy osittain itseään vastaan. Bluespiireissä suosioon nousseen rumpali Tom Hambridgen tuottama levy tuntuu yrittävän kovasti vakuuttaa Michael Bloomfield-vainaan sydänystävän hallitsevan koko blues-perheen. Vaikka tavallaan näin onkin, jokin siinä tökkää.

Jos 12 raidan ohjelmassa ei yhtään killeriä olekaan, joukosta löytyy monta miellyttävää hetkeä. All I Wanted Do kulkee luonnikkaana vanhan koulun r&b:na, Don’t Let Go ja Keep The Faith vakuuttavat gospel-kvartetillaan, Soul City funkkaa luonnikkaasti ja Love Enough vierailee Mississippi-juurilla. JLW:n kannattaisi keskittyä uuttamaan oma näkemys laajasta roots-osaston tuntemuksestaan. Siellä hänen luontevimmillaan sielukas äänensä on kotonaan.