JULMA HENRI: Radio Jihad… Syrjäytynyt Vol 2

Arvio julkaistu Soundissa 12/2011.
Kirjoittanut: Juha Leveelä.

Julma Henri lienee yksi kotimaisen rap-skenen kiistellyimpiä hahmoja. Miehen persoonallinen ulosanti jakaa kuuntelijat takuuvarmasti kahtia. Joko olet Henrin puolella tai häntä vastaan. Itse olen kuulunut vakaasti jälkimmäiseen ryhmään. Toisinaan jo Henrin featit ovat saanet skippaamaan biisin ylitse kertakuuleman jälkeen.

Arvio

JULMA HENRI
Radio Jihad... Syrjäytynyt Vol 2
Mörssi

Julma Henri lienee yksi kotimaisen rap-skenen kiistellyimpiä hahmoja. Miehen persoonallinen ulosanti jakaa kuuntelijat takuuvarmasti kahtia. Joko olet Henrin puolella tai häntä vastaan. Itse olen kuulunut vakaasti jälkimmäiseen ryhmään. Toisinaan jo Henrin featit ovat saanet skippaamaan biisin ylitse kertakuuleman jälkeen. Lähtökohta on epäkorrektin ennakkoluuloinen, toisin sanoen ”kuulematta paskaa” -tyyppinen.

Vaan kyllä vanha kansa tiesi mistä puhui. Ei ole lahjahevosta suuhun katsominen. Radio Jihadin tuotannosta vastaava DJ Polarsoul, joka on tuttu Basso-radion aalloilta sekä Asan DJ:nä, on luonut levylle niin tiukat taustat, ettei voi olla tykkäämättä. Ennen ärtymyksen aiheuttanut Julma Henrin flow’kaan ei särähdä korvaan, vaan soljuu leppoisesti korvakäytäviä pitkin vastaanottavaan aivolohkoon.

Levyn lyriikoissa ahneet, läskit kapitalistit kuulevat kunniansa. Perussettiä, mutta kyllä oivalluksiakin mukaan mahtuu. Punainen, Elämäntapa ja Romantisoidaan rappio osuvat ja uppoavat. Sanoitusten pohjavire ei ole läpeensä lohduton ja masentava. Iän mukana tuleva henkinen kasvu ei taida olla pahaksi rapparillekan.
Radio Jihad on mainio jatke syksyn loistavien kotimaisten hiphop-levyjen sarjaan.

Muut artistin levyarviot

Lisää luettavaa