Jytärokki raikaa! Joni Ekman Koirineen rokkaa asioiden ytimessä

Joni Ekman & Koira
Joni Ekman & Koira
Fuck Records

London Metropolitan University julkaisi vuonna 2013 tutkimuksen, jossa oli selvitetty, mitkä laulut saivat ihmiset ajamaan liikenteessä hiljempaa ja turvallisemmin. Kärkisijoilla olivat muun muassa Elton Johnin Tiny Dancer, Aerosmithin I Don’t Want To Miss A Thing ja Coldplayn The Scientist.

Joni Ekmanin & Koiran kappaleet eivät olisi päässeet kyseiselle listalle.

Rockmusiikin raaimpia loukkoja poikkeuksellisen ahkerasti kolunnut Ekman (Lähtevät Kaukojunat, Koiran Näköinen Nainen, The Achtungs, Juice Normaali) on nykyisen Koira-bändinsä kanssa niin sanotussa ytimessä. 60- ja 70-luvuilta vaikutteensa hakeva jytärokki raikaa yhtyeen musiikissa virkeästi ja vilpittömästi. Ja niin kuin asiaan kuuluu, perinteet ovat hallussa, klassikot sisäistetty ja rokkenrollin high schoolista valmistuttu. Bändin soundi on elävä, rosoinen, raaka – ja tuhnuinenkin, tosin ilmeisen tarkoituksellisena valintana, ei osaamattomuudesta seuranneena pakkona.

Vaikka Ekmanin biisit ovat ennemminkin vanhan ruudin uudelleen keksimistä kuin tuntemattomien teiden raivaamista, Joni Ekman & Koira -albumin tarttuvimmat biisit, Takaisin Somerolle ja Rokkaa vaan osoittavat jälleen kerran, että hän osaa halutessaan kirjoittaa myös hienoja pophittejä.