KAEMO: Läpi tulen

KAEMO
Läpi tulen
Bullroser

Kaemon ensilevy Perustus (2009) yllätti perusteellisesti tuhdilla soitollaan ja kypsillä kappaleillaan. Bändi ponkaisi yhdellä loikalla Pohjanmaan puskista kotimaisen reggaen etujoukkoihin. Levy-yhtiön väittämän mukaan kakkoslevy jatkaa esikoisen iloista, kesäistä ja positiivista linjaa.

Läpi tulen todellakin jytisee pontevasti eteenpäin. Soitosta ja laulusta ei iloakaan puutu, mutta sanoma on koventunut. Skeptinen agnostikkokin pystyi kuuntelemaan Perustusta, mutta nyt saarnan hurmahenkinen jyrkkyys hirvittää. Etulinja esittää Jeesuksen sotaherrana, jonka johdolla marssitaan taisteluun murskaamaan sielunvihollista. Valinta alleviivaa ehdotonta jakoa valossa ja pimeydessä vaeltavien kesken. Oikeaoppinen kirkkaus näyttää sokaisseen sanoittaja Timo Nygårdin, joka suostuu näkemään vain oman kaidan tiensä.

Hyvä paimen ja Pelle Miljoonan sävelkansiosta pihistetty Tartu käteen sentään muistuttavat kristinuskon lempeämmästä puolesta, mutta eivät onnistu häivyttämään fundamentalistisen julistuksen laukaisemia puistatuksia.