KARNIVOOL: Asymmetry

KARNIVOOL
Asymmetry
Cymatic

Karnivoolilla on idea ja metodi, joita se toteuttaa liki orjallisella tavalla. Myönteisesti tulkiten tällainen on mukavaa jääräpäisyyttä, kielteisesti katsoen ahdasta umpimielisyyttä. Nyt saa vuoron kolmosalbumi, mutta palikat olivat paikoillaan jo kakkosella Sound Awake (2009).
Australiassa 1997 perustettu yhtye nojaa moderniin metallisoundiin ja progressiiviseen asenteeseen. Muoto sekoittuu sisältöön ja päinvastoin, eri mausteita ripotellaan sekaan herkin sormin eikä taide-kynttilää piilotella vakan alle.

Viisihenkisen orkesterin suuri yksittäinen vahvuus on laulusolisti Ian Kenny, jonka ilmaisu on vahvuudessaan kaikenkattavaa. Mies on kuitenkin myös suuri kysymysmerkki ryhmän pyrkimysten suhteen: Birds Of Prey -projektibändin kanssa touhuaminen aiheutti sen, että Sound Awaken myötä hyvään nosteeseen päässeen porukan uutukaista piti odottaa neljä vuotta.

Karnivoolilla on eväitä tulla vielä joskus mainituksi samassa lauseessa vaikka Deftonesin kanssa, mutta se voi myös jäädä samaan alaviite-sarjaan kuin 311 tai Incubus.  Sillä huomiotta ei sovi jättää, että vaikka Karnivoolilla on idea ja metodi, sillä on myös ongelma: Tool on tehnyt kaiken Karnivoolin tekemän aiemmin ja paremmin.