K.D. LANG AND THE SISS BOOM BANG: Sing It Loud

K.D. LANG AND THE SISS BOOM BANG
Sing It Loud
Nonesuch

Kanadalainen k.d. lang on luonut merkittävän uran laulavana lauluntekijänä ja tulkitsijana, joka harvoin häviää kappaleen alkuperäiselle esittäjälle. Tuotteliain kausi osui 1980- ja 1990-lukujen taitteeseen, mutta tänä vuonna viisikymppisiään viettävä taiteilija ei loikoile laakereillaan. Levytysten rima pysyy kunnioitettavalla korkeudella, ja laulajalla riittää energiaa myös televisiotyöhön sekä niin ihmisten kuin eläintenkin oikeuksien ajamiseen.

Lang aloitti levytysuransa The Reclinesin solistina, mutta Sing It Loud on Absolute Torch And Twangin (1989) jälkeen hänen ensimmäinen bändilevynsä. Ainuttakaan sen sävellyksistä ei ole merkitty pelkästään langin nimiin, mutta erilaisia kitaroita, banjoa ja mellotronia soittava Joe Pisapia vastaa yksin nimikappaleesta. Daniel Clarke (kosketinsoittimet) ja Joshua Grange (kitarat ja dobro) esiintyvät kolmen laulun krediiteissä.

 Tiivis ryhmätyö ja rahtusen tuhdimpi rokkaus näyttävät piristäneen langia. Kitarat soivat rosoisesti eikä rytmiryhmä säästele voimiaan. En väitä, että Sing It Loud olisi parempi albumi kuin kanadalaisten kollegojen lauluja versioiva Hymns Of The 49th Parellel (2004) tai erinomaisen hienostunut Watershed (2008), mutta se on sopivasti erilainen.