THE KINGSBURY MANX: Let You Down

THE KINGSBURY MANX
Let You Down
City Slang

Pohjois-Carolinasta tuleva The Kingsbury Manx ikuisti viimevuotisen debyyttialbuminsa ennätyksellisessä kolmessa päivässä, mutta Let You Downin indie pop -henkisten hiljaisuuden äänten taltiointiin kvartetti käytti aikaa hivenen ruhtinaallisemmin. Levy nojaa vahvasti lo-fi -estetiikkaan. Verkkaisuuden ja niukkuuden taidetta muokatessaan The Kingsbury Manx vertautuu kanadalaisen Cowboy Junkiesin kaltaisiin hissuttelijoihin.
Let You Downin samannimisellä avausraidalla yhtyeen tempo hyytyy hämmentävästi ennen kuin biisi käynnistyy slidevetoineen ja hillittyine särökitaroineen minuutin kohdalla uudelleen. Hauraan folkinen Porchlight tuntuu juuri ja juuri tarttuneen ääninauhalle ja kappaleen lauluharmonioissa voi kuulla sukulaisuutta Crosby, Stills & Nashin debyytin ja Simon & Garfunkelin huolellisuuteen. Rustic Chairsillä rumpali saa peltinsä sihahduksen soimaan pidempään kuin millään levyllä tätä ennen. Akustisilla kitaroilla tapailtu Sleeping On The Ground on nukahtamisen riskistä johtuen viisainta kuunnella vaaka-asennossa. Instrumentaalisella The New Evilillä yhtye on kaikkea muuta kuin ilkeä ja Simplify on puolestaan kuin The Kingsbury Manxin motto.
Let You Down on popalbumi, jolla renkaita piirtävät kitarat soivat niin akustisina kuin sähköisinäkin pelkästä hipaisusta, lyömisen sijasta rumpuja sivellään eikä laulu korota ääntään. Jos kuka kokee niskassa roikkuvan syksyn ahdistavana, niin The Kingsbury Manxiä kuuntelemalla kesä jatkuu kuin huomaamatta.