Kirjastoon mars! Kirjastolevy esittelee ennen julkaisematonta musiikkia niin tunnetuilta nimiltä kuin marginaalistakin

Eri esittäjiä
Kirjastolevy
Pirkanmaan kirjastot

Jos sattuisit tarvitsemaan yhden syyn lisää lampsia kirjastoon, niin tässäpä sellainen. Kirjastolevyä saa vain ja ainoastaan kirjaston musiikkiosastolta lainaan. Laulut ovat ennen julkaisemattomia, eikä levyä julkaista digitaalisestikaan.

Idea on omaperäinen ja mitä kannatettavin, ja toimiva on toteutuskin. Artistikatras yltää Matti Johannes Koivun ja Jarkko Martikaisen tapaisista tunnetuista nimistä Sur-rurin, U.F. Ojalan ja The Sultansin kaltaisiin tasokkaisiin marginaaliartisteihin. Tyylikirjo on melkoisen laaja – joskin koko ajan pysytään enemmän tai vähemmän orgaanisen bändi-ilmaisun piirissä – mutta tunnelma ja pohjavire yllättävänkin yhtenäisiä. Levy on yhtä lämminhenkinen ja välitön kuin artistien bookletiin kirjoittamat kirjastomuistelutkin.

Väkevimmät raidat tekevät svengaavasti pelin avaava Marko Haavisto (Vaeltava Vitsaus –kokoonpanolla), hienostuneen hypnoottinen Pekko Käppi & K:H:H:L, Maritta Kuulan ja Janne Lastumäen kiehtova duo, roisisti rokkaava Itä-Hollola Installaatio sekä sisäistä The Weightiään kanavoiva Jukka Nousiainen, mutta kyseessä on muutenkin tasokas ja sujuvasti etenevä kokoelma.