KOLMAS NAINEN: Rattle & Snake -live

Arvio julkaistu Soundissa 12/2000.
Kirjoittanut: Asko Alanen.
Vuosina 1991-94 tallentui Mikko Karmilan 16-raitaiselle nauhurille kuusi Kolmannen naisen keikkaa. Kitaristi Sakari Pesola kuunteli vajaan seitsemän tunnin äänitykset huolellisesti läpi ja rakensi Tavastian eri konserteista ja lahtelaisen kellariravintolan kirkassointisista lavatulkinnoista 23 kappaleen peruskeikan.

Arvio

KOLMAS NAINEN
Rattle & Snake -live
Sonet

Vuosina 1991-94 tallentui Mikko Karmilan 16-raitaiselle nauhurille kuusi Kolmannen naisen keikkaa. Kitaristi Sakari Pesola kuunteli vajaan seitsemän tunnin äänitykset huolellisesti läpi ja rakensi Tavastian eri konserteista ja lahtelaisen kellariravintolan kirkassointisista lavatulkinnoista 23 kappaleen peruskeikan. Levy koostuu kahdesta sähköisestä setistä, niiden väliin sijoittuvasta akustisesta välipalasta sekä raisuista encoreista. Pari biisiä, Paskanhajua ja Rattlesnake Shake, on parsittu kasaan eri esitysten parhaista osioista, mikä vain todistaa bändin perussoundin vakautta.
Kyseessä ei ole mikään turha julkaisu, sillä vuosia sitten kuopattu keikkajyrä on tuoresointisen kiekon ansiosta keskuudessamme elävämpänä kuin remiksattujen studioalbumiensa kautta. Kappaleiden hieman liian yksitotinen tasatahtisuus ja tekstien jämeryys saavat lavalla luontevampaa vetovoimaa taakseen. Pauli Hanhiniemen lyriikat loksahtelevat tehokkaasti kitaroiden mouruamiseen ja yleisölle heitetyt välipuheet piristävät makeansuolaista ja elämänmakuista luentaa. Rokettinopeat kiihtyvät täyteen vauhtiin niin että sora sinkoilee. Haitarin vaivihkaiset visiitit kangastelevat hienosti perikansallisia kaikuja. 

Lisää luettavaa