Konstailemattoman poikamainen soolo – Miika Söderholm julkaisi levyn omissa nimissä

Miika Söderholm
Kuusnolla
Rocket

Miika Söderholmia voi sanoa suomipunkin veteraaniksi, sillä olihan hän jo Ypö-Viis -yhtyeessä. Menestystä saavutti myös myöhempi viritelmä Pojat. Hyppy ensimmäiselle sooloalbumille ei ole oikeastaan lainkaan niin suuri kuin äkkiseltään luulisi.

Samantyyppisiä iloisia, konstailemattomia ralleja albumi on väärällään kuin Ypöillä tai Pojilla parhaimmillaan. Vierineet vuodet kuuluvat tietysti paikoin taaksepäin katsovissa sanoituksissa, eivätkä tummemmat sävytkään aivan vieraita ole.

Söderholm on onnistunut luomaan ajatonta, melodista poprockia. Vaikka vanha punk sieltä pilkottelee, se ei ole vanginnut laulujen tekijää. Sävellykset ovat iskeviä, tasokkaita ja riittävän napakoita. Sanoituksissa on elämänkokemuksen tuomaa viisautta mutta monin paikoin edelleen myös poikamaista veikeää huumoria. Niistä koostuu mainio maailma.

Taustabändi soittaa yksinkertaisesti tyylipuhtaalla soundilla. Tuotanto on hoidettu luomutyylillä liikoja tuottamatta siitä huolimatta, että kaikenlaisia lisämausteita naistaustalaulusta syntikoihin on käytetty. Tyylillä vähemmän on enemmän lopputulos onnistuu aina.