KRISTIINA WHEELER: Hitchin To Helsinki

KRISTIINA WHEELER
Hitchin To Helsinki
Polydor

KRISTIINA WHEELER

”Jos Kristiina käyttäisi erikoisia, taidemuotia muistuttavia asusteita, hänet (sic) voisi melkein tituleerata Suomen Björkiksi”, Findance-sivuston kriitikko ehdotti arviossaan. Jos Kristiina tekisi Björkin tavoin omintakeista musiikkia, hänessä olisi jotakin ainutkertaista, eikä originellia varmaankaan verrattaisi toiseen Duffysta puhumattakaan.

Wheelerin tähänastinen ura kertoo paljon. Hän tehtaili tuottajana pätevöityneen Jukka Immosen ja Idols-tuomarina pätevöityneen Patric Sarinin kanssa You’ll Be Gone -kappaleen Tyttö, sinä olet tähti -elokuvaan. Myös Tilt.tv:n juontajana pyyhkii hyvin, ja jos Tilt-tausta selittää edes osittain Helsingin kaupunginvaltuustoon ponkaisseen Pelkosen Jaanan urakehitystä, kyllä Krissestäkin vielä poliitikko leivotaan.

Alkuvuodesta debytoineen Chisun keinoja hyväksikäyttäen Wheeler on luonnostellut levynsä sinertävälle keskitien popille toimivat vaikkakin persoonattomat kehykset, ja vain kuva puuttuu. Viime kädessä Wheelerin suurimmaksi ongelmaksi paljastuu se, ettei hänellä oikeastaan ole ongelmia, eikä mikään ympäripyöreällä ensilevyllä onnistu vangitsemaan mielenkiintoa yhtä hyvin kuin juontavan laulajan tai laulavan juontajan kauniit kasvot.